كفتة الحاتى

المقادير:

50  جرام دهن ضانى ((لية))
3  عدد فص ثوم
2  معلقة صغيرة كزبرة جافة مطحونة
 معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
معلقة صغيرة ملح
 معلقة كبيرة بقدونس طازج
 كيلو لحمة مفرومة
عدد بصلة (كبيرة)
 معلقة كبيرة زيت عباد شمس




الطريقة:
هنفرم البصلة كويس ونصفى ميتها فى بولة ونسيبها على جنب.
هنفرم الثوم كويس مع الكزبرة والملح والفلفل.
هنفرم الدهن ونضيف كل المكونات على اللحمة المفرومة ونخلطهم كويس جدا.
هنبل ادينا بمية البصل وهنصبع الكفتة على أسياخ حديد للشوى أو على يد معلقة خشب مدورة لو مفيش أسياخ.
بعد تصبيع الكفتة هنشيلها من السيخ بحرص.
على نار عالية هنسخن طاسة ومعلقة زيت وهنضيف صوابع الكفتة ونقلبها بحرص لمدة 5 دقائق وبعدين نوطى النار ونقلبها لمدة 10 دقائق لحد ما تستوى وبالهنا والشفا.

تعليقات

المشاركات الشائعة