بيتزا بالجبنه
المقادير:
4 كوب دقيق + 2 معلقه صغيره خميره فوريه + رشه ملح + 2 معلقه كبيره زيت + 1 معلقه كبيره عسل + ماء دافى للعجن
للوجهه: بيضه + سمسم او حبه البركه
للصلصه:
نصف كوب صلصه طماطم + 1 معلقه كبيره زيت + 1 معلقه كبيره ثوم مفروم + 1 معلقه صغيره زعتر جاف (نخلط كل المقادير معا )
***الحشو :
جبنه رومى مبشور + جبنه شيدر مبشور + جبنه موتزريلا مبشوره + ملح و فلفل اسود
****الطريقه :
فى طبق عميق نخلط الدقيق و الملح و الخميره و العسل و الزيت و نعجن ثم نضيف الماء تدريجيا الي ان نحصل على عجينه طريه لا تلتصق باليد و نغطيها و نتركها تخمر و يتضاعف حجمها بعد كده نفرد العجينه بالنشابه على رخامه مرشوشه دقيق على شكل دائره و نحطها فى صنيه مدهونه زيت و نغطى جوانب الصنيه بالعجين ثم ندهن العجين بخليط الصلصه و بعد كده نقطع العجين مثلثات الى 8 قطع بحيث ان منقطعش لغايت الاطراف يعنى فى المنتصف بس بع كده نخلط انواع الجبنه مع بعض و نضع على الجوانب بس بعد كده نشد كل مثلث لورا و نلزقو فى طرف الصنيه و ندهن الوش بيض و سمسم او حبه البركه و يدخل الفرن على 180 الى ان يحمر و الجبنه تسيح
تعليقات
إرسال تعليق